Държавата е получила близо 82 300 лева от продажбата на автомобили,

...
Държавата е получила близо 82 300 лева от продажбата на автомобили,
Коментари Харесай

Колко пари взе държавата от отнети коли

Държавата е получила близо 82 300 лв. от продажбата на коли, които са били отнети от водачи, хванати да карат пияни или след приложимост на опиати. Това излиза наяве от отговор на министъра на финансите Людмила Петкова.

Сумата е получена от продадени 43 моторни транспортни средства, като за целия интервал са били иззети 844 автомобила, показва министърът. За продажба са готови още 278 моторни транспортни средства, добавя Петкова.

23 автомобила от отнетите пък са били предоставени на бюджетни организации.

Припомняме, че от 9 август предходната година влязоха в действие промени в Наказателния кодекс, които разрешават да бъдат конфискувани коли на водачи на МПС, при които е открита приложимост на алкохол или опиати. Ако конфискуваният автомобил е бил благосъстоятелност на лидера, той се лишава в интерес на страната, а в случай че е на трето лице, се присъжда санкция на водача.

Национална агенция за приходите продава на търг 20 коли на пияни и дрогирани водачи

Петкова прецизира, че ведомството няма данни по отношение на общия размер на наложените санкции на водачи, в случаите когато колата не е била благосъстоятелност на водача. Подобна информация е от компетентностите на съдилищата, които ги постановат, дава отговор министърът.
 istock istock
По информация на Национална агенция за приходите в организацията постъпват само тази част от санкциите, за които е поискано наложително събиране. В този случай в регистрите на Национална агенция за приходите не се вкарват данни за правните аргументи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР